-->

Tam Bir Vejetaryen: Mücver

Reklam

Tam Bir Vejetaryen: Mücver - Türk mutfağının uzakta ama çok sevilen kuzeni ya da teyzesidir mücver tarifi. Her öğün göremezsin, her akşam yemezsin, yiyemezsin. Ancak her gördüğünde mutlu olursun; daha çok görmek istersin. Özeldir, yeri ayrıdır. Herkes güzelini yapamaz.

Arzu ettiğiniz yeşillik, patates, havuç hatta kereviz gibi sebzeleri de ekleyerek hazırlayabileceğiniz sağlıklı mı sağlıklı bir atıştırmalık, mücver tarifimiz var. Ne güzel olur mücver, küçük püf noktaları vardır onun. Çok fazla yağ içmemesi için ayçiçek yağını önceden kızdırmalı, rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkmalı, sebzelerin taze olmasına dikkat etmeli örneğin.

Anne eli değmiş mücver, bu tarifte biraz daha renk kazanıyor. Yeşillik ve kabakların yanına havuç da katılıyor. Kızaran mücverlere akışkanlık kazandırması kaşar peyniri de ekleniyor, lezzete doyum olmuyor.

Ana yemeğiniz ne olursa olsun bugün sofranızda kızarmış çıtır mücverler de yer alsın bizce.
Daha fazla mücver çeşidi görmek isteyenleri ise şöyle alabiliriz: Mücver Tarifleri

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 adet küçük boy kabak
  • 1 adet havuç (arzuya göre)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 adet taze soğan
  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

Püf Noktası

Eğer kaşar peyniri yerine beyaz peynir tercih ederseniz soğuduktan sonra da içi nemli kalan mücverler elde edersiniz.

Pişirme Önerisi

Mücverleri, derin yağda fritözde de kızartabilirsiniz. Mücver harcının un miktarını biraz daha artırıp, fırında kek gibi de pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadığınız kabakları, alacalı bir şekilde soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
  2. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
  3. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabak ve havucun suyunu sıkarak çıkartın.
  4. Taze soğan, taze nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
  5. Yumurtaları karıştırma kabına aktarın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş sebzeleri, ince doğranmış yeşillikleri, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Son olarak; unu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.
  7. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Mücver harcından birer yemek kaşığı kadar harç alın ve kızgın yağa bırakın.
  8. Arkalı önlü ters çevirdiğiniz mücverleri, orta ateşte, renk alana kadar kızartın. Mücver harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  9. Kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız kızarmış mücverleri, fazla yağını bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
  10. Servis Önerisi
  11. Sarımsaklı yoğurt ilavesi ile servis edebilirsiniz.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 YEMEK - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger