-->

İkramların Şahı: Acılı Ezme

Reklam

İkramların Şahı: Acılı Ezme - Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, acı biber ve nar ekşisiyle kebap sofralarının vazgeçilmez tadı olan acılı ezme tarifi, en sevilen mezelerin başında geliyor.

Dikkat dikkat! İştah açar.

4 Kişilik - 30 Dk Hazırlama Süresi - 0 Dk Pişirme Süresi

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3 diş sarımsak6 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Püf Noktası

Domatesler mevsiminde, büyük boy ve sulu olursa hazırladığınız meze de o kadar lezzetli olur.Mezenin yapımında yer alan tüm malzemeleri incecik kıyın, mutfak robotundan geçirmeyin.

Nasıl Yapılır?

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın.
Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün.
Biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın.
Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.
Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.


Servis Önerisi

Kullandığınız zeytinyağı, limon suyu, acı biber ve nar ekşisi miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 YEMEK - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger